2016. december 16., péntek

Információmorzsák #9

Jó régen jelentkezett legutóbb ez a rovat, de mostanában rengeteg remek trailerrel bombázott minket Hollywood, szóval úgy döntöttem, szentelek egy bejegyzést azon előzeteseknek, amiktől teljesen eldobtam az agyam, mivel olyan filmekkel kapcsolatosak, amiket epekedve várok. Néhány trailer több hónapja elérhető már a neten, ezért nagy újdonságokra ne számítsatok, viszont szeretnék mindegyikről írni pár sort, hogy mit gondolok a videóról és mit várok a filmtől.

Első körben a Logan - Farkas című film trailerét linkelem be. A film az X-Men-filmekből ismert Farkasról fog szólni, vagyis pontosabban folytatja a történetét, hiszen a karakter önálló filmjei közül ez már a harmadik lesz. Logan már öregszik, nincs már annyi és akkora ereje, mint korábban, de X professzor segítségével megpróbál megvédeni egy titokzatos kislányt, Laurát, akinek Loganhez hasonló képességei vannak. Az előzetes komor, baljóslatú hangulatot áraszt, és látszik rajta, hogy egy korszak lezárulását jelzi. A filmet 2017. márciusától játsszák a magyar mozikban.

A második trailer egy élőszereplős mesefeldolgozáshoz érkezett: A szépség és a szörnyeteg ajánlójáról van szó. Szeretem a Disney-meséket, azt viszont alaposan megválogatom, hogy az élőszereplős verziók közül melyikre megyek el moziba. Ennél a filmnél Emma Watson neve már felkeltette az érdeklődésemet, de a trailer volt az, ami teljes mértékben elvarázsolt: a zene, a látványvilág egyszerűen csodálatos. Ez a film is 2017. márciusában várható.

A harmadik trailer egy Marvel-filmhez kapcsolódik, mégpedig A galaxis őrzői vol. 2-höz. Az első részt imádtam, és az előzetes alapján a második rész is hasonlóan viccesre, látványosra és érdekesre sikerül majd. Tetszik a videó koncepciója, miszerint sokat nem árul el a konkrét cselekményből, ennek ellenére abszolút megalapozza a filmhez való hangulatot (Baby Groot rulez!!!) Várható bemutató: 2017. május.


A következő trailer szintén egy Marvel-filmhez érkezett, de ez még elég friss hús, múlt héten debütált. A Pókember: Hazatérés című filmet azóta várom, hogy a Marvel bejelentette, rebootolja Pókembert, és beválasztotta a főszerepre Tom Hollandet, aki szerintem napjaink egyik legjobb fiatal brit színésze. Az idén májusban bemutatott Amerika Kapitány: Polgárháborúban találkozhattunk először az új Pókemberrel, jövő nyáron pedig megnézhetjük első önálló filmjét. A trailer egyszerre vicces (a kezdő jeleneten hangosan kacagtam), látványos és kissé borongós, úgyhogy részemről alig várom a mozis bemutatót, ami valószínűleg 2017 júliusában lesz.


Az ötödik előzetes a legfrissebb, pár napja jelent meg az interneten. Christopher Nolan legújabb filmje, a Dunkirk traileréről van szó, ami az 1940 májusában lezajlott dunkerque-i csata utáni napokat követi figyelemmel, amikor is a britek több százezer katonájukat próbálták meg minél hamarabb evakuálni a francia partokról, miközben a német sereg a nyomukban volt. Nem vagyok oda a háborús filmekért, de kedvenc rendezőm akármilyen műfajban alkot, mindig remek anyagot tesz le az asztalra, úgyhogy kíváncsian várom ezt a filmjét is. Impozáns színészgárda, komor hangvétel és Nolan zsenialitása: valószínűleg 2017 egyik legjobb filmje lesz ez. Várható bemutató: 2017. július.
(sajnos a blogger a videó keresésekor nem dobja ki a megfelelő youtube-os trailert, így ezt egyelőre csak linkelni tudom)
https://www.youtube.com/watch?v=F-eMt3SrfFU


Ezek lennének azok az előzetesek, amiket szerettem volna kiemelni a kínálatból és írni róluk pár sort. Amint lesznek újabb érdekes trailerek vagy egyéb hírek, ez a rovat újból jelentkezni fog, de addig is ott vannak a filmes és könyves bejegyzéseim, amiből tudtok szemezgetni. :)

Nincsenek megjegyzések: