2014. november 3., hétfő

Információmorzsák #2

Elnézést kérek azon olvasóimtól, akik epekedve várták, hogy mikor jelentkezem már új bejegyzéssel, de az őszi szünet során otthon voltam, ahol csak mobilnet áll a rendelkezésemre, aminek különös ismertetőjegye, hogy nem érdemes sokáig internetezni vele, mert egy idő után minden oldal, amit megnyitsz, vagy akadozva nyílik meg, vagy meg sem nyílik. Na de sebaj, tegnap óta ismét a kollégiumban vagyok, ahol is keblemre öleltem nagy barátomat, a szélessávú internetet, ma pedig szállítok nektek információkat innen-onnan. Némelyikről már biztos hallottatok, ha mégsem, örülök, hogy enyém a megtiszteltetés, hogy elmondhatom nektek.

- A legfontosabb hír a Bosszúállók-rajongóknak szól: megérkezett az első előzetes a Bosszúállók: Ultron kora című filmhez. Voltam olyan szerencsés, hogy pont a névnapomon sikerült belefutnom a videóba, ami külön öröm volt számomra :) Ami a trailert illeti, először tátott szájjal ültem végig, másodszorra tátott szájjal ültem végig, harmadszorra pedig sikítva követeltem, hogy legyen 2015 májusa abban a pillanatban. Ultron hanghordozása lenyűgözött, olvastam már róla, hogy Joss Whedon direkt James Spadert akarta erre a szerepre, pont a hipnotikus hangja miatt. Ijesztő volt látni, hogy kedvenc Bosszúállóink nincsenek a helyzet magaslatán, felbukkant egy máshonnan ismerős arc, kíváncsi vagyok, ő ki lesz a filmben. (Andy Serkisre célzok) Ó, és el ne felejtsem megemlíteni a trailer aláfestő zenéjét! Brilliáns! Alig várom már a bemutatót!

 (azért figyelitek, 54 millió megtekintő másfél hét alatt :D)

- Egy személyes infó rólam: névnapom alkalmából apukám megajándékozott Az útvesztő című könyvvel. (ha nem tudnátok miről van szó, itt a blogomban írtam kritikát mind a könyvről, mind a belőle készült filmből) Napokig forgattam, szagolgattam (olyan finom "új könyv"-illata van), és tervben volt, hogy elolvasom (megint) a szünetben, de végül másik könyv mellett döntöttem, ami utólag belátom, nagy hiba volt. Az elolvasott könyv az Éjsötét vágyak címet viseli, és lehet, hogy megpróbálok összedobni róla valami kritikaféleséget, de nem ígérek semmit, mert röviden is ki tudom fejteni róla a véleményem: Rossz, borzasztó, fájdalom olvasni. Magamban elneveztem A szürke ötven árnyalata softpornó-verziójának. (pedig azt nem is olvastam, csak hallottam, hogy miről szól)

- A szünetben eljutottam az American Horror Story 3. évadának közepéig. Eddig nem tetszik annyira, mint az előző évadok, de azért nem olyan rossz. A második évad az abszolút kedvenc.

- Bár még messze van az évad vége, jelenleg úgy néz ki, hogy az első évad végével abba fogom hagyni a Gothamet. Nem tetszik, lehet, hogy kicsit nagyobb képregényes háttértudás kéne hozzá, akkor talán jobban érteném, de a szereplők sem szimpatikusak és a történet menete sem érdekel igazán.

- Jelenleg nézett sorozataim közül a The Originals a kedvencem. Nagyon izgalmas dolgok történnek, régi szereplők is visszatérnek igaz, csak visszatekintésekben, de akkor is, öröm őket újra látni. Ja, és Klaus 4ever!!! :)

- Csütörtökön a magyar mozikba érkezik Christopher Nolan új filmje, a Csillagok között. Ma délután folyamán sikeresen foglaltam jegyet magamnak, és szombaton már száguldok is a moziba :) (mentem volna én már csütörtökön is, de jobban szeretek hétvégén mozizni)

- A következő infó elsősorban azoknak lesz érdekes, akik ismerik Az útvesztő történetét. Személyes kedvencem benne Newt, és kb. két hete találtam az alábbi videót az őt játszó színészről, és azóta, ha egy kis felüdülésre vágyom, csak rákattintok erre a videóra, és már boldog ember vagyok :D
 https://www.youtube.com/watch?v=UYUCdK9L79o
És egy másik link a filmhez kapcsolódó zenéről, ami szintén nagy kedvencem lett:



Ennyi lenne a mai infómorzsa-adag, csipegessetek, szemezgessetek belőle, és ha bármelyikhez kapcsolódóan lenne valamilyen véleményetek, kíváncsian várom, hogy megosszátok velem :)

Nincsenek megjegyzések: