2017. július 30., vasárnap

Könyvkritika: Kylie Scott - Play - Futam

Nagyjából egy hónappal ezelőtt mutattam be nektek a Lick – Taktus című könyvet, ami a Stage Dive-sorozat első kötete. Most a második rész került sorra.
A történetről röviden: Mal a Stage Dive dobosa egy bulin ismerkedik meg Anne Rollinssal. A lánynak pénzre van szüksége, Malnek pedig egy lányra, aki eljátssza, hogy a barátnője, így hamar megegyeznek. Rövid időn belül azonban mindketten rájönnek, hogy a látszatnak induló kapcsolat kezd komollyá és igazivá válni…
Az előző kötetről írt bejegyzésemben áradoztam egy sort Malről, a dobosról, aki számomra a fénypontja volt az egész történetnek. Úgy gondoltam, ha nemcsak mellékszereplő, hanem egy egész könyv csak róla szól, akkor az még jobban fog tetszeni. Hát, sajnos nem jöttek be a számításaim… Eleinte még minden rendben volt, Mal ugyanolyan vicces és laza volt, mint korábban, de ahogy elkezdett alakulni valami közte és Anne között, mind a személyisége, mind a viselkedése más lett, a poénjai, az erotikusnak szánt csipkelődései sem voltak az igaziak. Itt most nem a cselekménybeli változásra gondolok, mert ott ugye kiderül, hogy miért viselkedik furcsán, hanem arra, hogy maga a karakter közel sem volt olyan érdekesen és kidolgozottan megírva, mint az első könyvben. Ami viszont a leginkább zavart, az egyrészt a drámai történések háttérbe szorítása volt: meg lettek ugyan említve, de fél oldal múlva már újfent arról olvashattunk, hogy két főszereplőnk hogyan esik egymásnak, holott szerintem mind Mal édesanyja, mind Anne múltja kaphatott volna több figyelmet. Az egész történetre rá lehet mondani, hogy kisebb változásokkal ugyan, de egy az egyben a korábbról megismert David és Evelyn kapcsolatát másolta, sőt még a szerelmi jeleneteik is hasonló sorrend és mód szerint zajlottak (igen, ennyire nem történik semmi a könyvben, hogy még erre is volt időm figyelni). Nem azt mondom, hogy egy erotikus regénysorozatba ne tegyenek szexjeleneteket az írók, de néha nagyon rossz időzítéssel bukkantak fel a cselekményvezetésben. A másik nagy hibája a könyvnek a zenei részek fájó hiánya volt. Elvileg egy rockzeneker különböző tagjairól szólnak az egyes kötetek, zene mégis alig van bennük.
Az előző könyv elolvasása után alig vártam már ezt a részt, és nagyon fáj, hogy csalódnom kellett benne. Kidolgozatlan, papírmasé szereplők, csekély történés, indokolatlan helyekre beszúrt szexjelenetek: ez nagyon kevés egy jó olvasmányélményhez. A harmadik kötetet azért elolvasom, és őszintén remélem, hogy kapok tőle némi újítást és színvonaljavulást.


Értékelés: 2,5/5
Jelenetek, amiket érdemes figyelni:
  - Mal és Anne csipkelődéseit. Egyik-másik egész vicces.
  - Mal folyamatos dobolásait, amikhez nem mindig használja a dobszerkót.

Nincsenek megjegyzések: