2014. október 8., szerda

Rövid vélemény a The Originals nemrég indult második évadának eddig látott epizódjairól

Az alábbiak nagy mennyiségű spoilert tartalmaznak, szóval aki még nem látta az évadnyitót, az ennek tudatában olvasson tovább!
Csapongó leszek, mert hirtelen rengeteg gondolatom támadt a rész megnézése közben/után. Először is, azt meg kell hagyni, a varázsából egyáltalán nem vesztett a sorozat, a helyszínek, a párbeszédek és a történések mind-mind vannak olyan jók, mint az első évadban. Igaz, utóbbiakkal kapcsolatban akadt némi problémám: elég fura, hogy már az első részben elintézték az ÖSSZES gonosz vérfarkast, és mostanra nem maradt más tennivalójuk, mint elpusztítani a tini boszit, aki igazából kedves édesanyjuk. Ha visszemlékezem az első évadra, ott állandóan volt valami a levegőben, soha nem lehettél biztos, hogy a szereplők megérik-e a másnapot, a második évad pedig kapásból azzal indul, hogy a főgonoszt már el is pusztították. Őszintén remélem, hogy ez egyedi alkalom volt, és legközelebb már ugyanolyan izgalmas és sokrétű lesz a cselekmény, mint eddig.
Ezen kívül más hibát nem találtam, sőt, a karakterek közti viszonyok változását meg a fordulópontokat kifejezetten imádtam! Klaus pedig nem hazudtolja meg önmagát, és továbbra is elkápráztat minket a monológjaival, a mosolyaival és a nézéseivel! Hjaj, miért is nem születtem Angliában? Milyen aranyéletem lenne; egész nap hallgatnám a brit akcentus megannyi árnyalatát! :)
Beszéljünk egy kicsit a szereplőkről, főként az újakról. Calebtől már elsőre hanyatt vágtam magam, hát még amikor kiderült, ki ő valójában (ettől függetlenül az igazi Kolt, mármint Nathaniel Buzolicot is mutogathatnák egyszer-kétszer és lehetőleg élve, nem pedig egy koporsóban fekve), viszont az anyuci-boszit alakító nő nagyon irritál, az igazi Esther soha nem viselkedett volna így. Meg azok a nagy nézései. Elmehetne epizódszereplőnek a Gothambe, ott szeretik ezt a nagyfokú, "kemény vagyok"-nézést. Ami a régi szereplőket illeti, Davina is egy kicsit túl keményre vette a figurát, Cami és Marcel szakítását nem értem, igazán összeillenek, és valami Hayleyvel sem az igazi.
Mivel ez csak egy epizód volt, és még lesz kb. 20, ezért nem szabad ez alapján rossz következtetéseket levonni, de őszintén remélem, nem fognak beigazolódni az irányú félelmeim, hogy a sorozat színvonala lezuhan a legmélyebb mélységekig. (mondjuk, amíg Klaus meg Elijah a maihoz hasonló monológokat/dialógokat prezentálnak, addig úgy gondolom, nem lesznek nagy problémák :D)

Nincsenek megjegyzések: