2017. február 8., szerda

Információmorzsák #10

A 2017-es év első Információmorzsák rovatában három filmelőzetest fogok bemutatni nektek. Az első kettő már kint van a neten pár hete, a harmadik pedig egy aprócska Super Bowl-előzetes egy általam (és feltételezhetően rengeteg más ember által) várt filmhez. Kezdjünk is bele!

Az első trailer a Logan - Farkas című filmhez kapcsolódik (egyébként nem tudom, kinek az ötlete volt ez a magyar cím, de szerintem teljesen felesleges). A videó Laurával, egy fiatal lánnyal indul, aki a cselekmény fő mozgatórugója lesz, a történet szerint ugyanis egy kísérleti laborból szökött meg, miután Loganéhez hasonló képességekkel ruházták fel. Az egyik jelenetben meg is villantja a karmait, amiből neki csak kettő van. Számomra a trailer legviccesebb része egyértelműen az, amikor Logan az X-Men képregényt lapozgatja. Egyébként alapvetően elmondható az előzetesről, hogy - az elsőhöz hasonlóan - egyszerre jelzi egy korszak lezárulását, ugyanakkor biztosít minket arról, hogy a főszereplő nem adja könnyen magát, és badass mozdulatokkal zúzza le az ellenséget. A film március 2.-ától lesz látható a magyar mozikban, és a Deadpool sikerének köszönhetően R besorolást kap, így számíthatunk rá, hogy a film során repkedni fognak a káromkodások és a végtagok is.

A második trailer A szépség és a szörnyeteg élőszereplős filmváltozatához érkezett. Az első előzetes teljes mértékben elvarázsolt, ez a második azonban elbizonytalanított kicsit. Leginkább a színes, szagos tánc-és énekjelenetektől ódzkodom, de remélem, félelmem alaptalannak bizonyul, ugyanis ezeket leszámítva gyönyörű ez a videó. Kicsit többet láthatunk a faluból, ahol Belle él, kapunk egy vicces pillanatot az önimádó Gastonról, valamint a Szörny és Belle kapcsolatának alakulásából is több ízelítőt mutatnak. A filmet március 23.-ától játsszák a magyar mozikban.

A harmadik videó nem új előzetes, inkább csak kedvcsináló A galaxis őrzői vol. 2 című filmhez. Vasárnap volt Amerikában a Super Bowl, ami évek óta nemzeti sportünnepnek számít, és a filmipar (a reklámiparral karöltve) jó ideje rájött már, hogy ilyenkor érdemes a közeljövőben bemutatásra kerülő filmjeiket reklámozni, hiszen ebben az időben rengeteg ember ül a képernyők előtt; a nem amerikai nézőknek meg ott a YouTube és egyéb szociális médiák, ahol fellelhetik ezeket a gyöngyszemeket. Nos, az idei Super Bowl-bemutatók közül egyedül ez a videó érdekelt, az összes többit olyan filmekhez adták ki, amik abszolút hidegen hagynak. A videó 1 perces, és igaziból új információt nem hordoz, csupán bemutat egy új karaktert, de ettől függetlenül rettentően szórakoztató. Újfent kapunk egy-egy képet a csapattagokról, illetve az őrzőkhöz újonnan csatlakozókról, megcsodálhatjuk Star Lord kidolgozottt felsőtestét (hmmmmm..... :D), és természetesen nevethetünk egy jót a vicces mondatokon ("He says: Welcome to the freaking Guardians of the Galaxy. Only he didn't use 'freaking'.") A film bemutatója május 4.-én lesz.

UPDATE: Szerdán értesültem az örömteli hírről, miszerint a Duna televízió idén is élőben közvetíti az Oscar-gálát!!! Február 26.-án éjjel (vagyis igazából 27.-én hajnalban), ha tehetitek, kapcsoljatok oda, és szurkoljunk együtt a magyar jelöltnek!

Mára ennyi fért bele ebbe a rovatba. A legközelebbi bejegyzést egy könyvről fogom írni, amit remélhetőleg a héten fogok majd elkezdeni. Addig is legyetek jók, olvasgassátok a blogomat, és ha bármilyen kérdésetek, észrevételetek van, ne tartsátok magatokban! :)

Nincsenek megjegyzések: